marți, 18 februarie 2014

Biscuiti albi cu ciocolata neagra

Am avut placerea in weekend sa descopar un nou tip de biscuiti. Sunt pufosi, pudrati cu zahar si ascund un mijoc moale cu gust intens de ciocolata neagra.


biscuiti albi ciocolata neagra



Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp asteptare: 3h
Timp modelare biscuiti: 10 min
Timp coacere: 10-12 min
Complexitate: scazuta
Portii: aproximativ 50 de biscuiti
Ustensile necesare: tava de cuptor, mixer

Ingrediente pentru Biscuiti albi cu ciocolata neagra:
  • 250 g ciocolata neagra (continut de cacao peste 55%)
  • 250 g faina neagra
  • 100 g zahar brun
  • 75 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat (aproximativ 75 g)

Biscuiti albi cu ciocolata neagra - preparare:
  1. Bateti bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare
  2. Topiti ciocolata si untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (aveti insa grija sa nu se arda!) si turnati-le incet peste amestecul de oua, amestecand in continuu
  3. Adaugati faina, zaharul vanilat si praful de copt si amestecati pana cand obtineti un aluat omgen
  4. Puneti aluatul la frigider pentru cel putin 2-3 h
  5. Scoateti aluatul de la frigider si modelati biscuiti de marimea unei nuci mici, rostogoliti-i bine prin zahar pudra si puneti-i pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt presandu-i foarte usor
  6. Dupa ce umpleti tava cu biscuiti dati-i la cuptorul preincalzit la treapta 4 (aproximativ 170°C) pentru 10-12 min 
  7. Daca v-a mai ramas aluat puteti incepe sa modelati urmatoarea transa de biscuiti

Observatii: 
  • Eu am lasat aluatul la frigider peste noapte si  biscuitii au iesit minunati, deci nu trebuie sa ii faceti in aceeasi zi in care ati pregatit aluatul.
  • Din cantitatile de ingrediente de mai sus am facut doua transe de cate 25 de biscuiti si timpul cat prima transa a stat la cuptor a fost exact la fix pentru modelarea transei urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu