marți, 29 iulie 2014

Friptura frageda de pui

O reteta dementiala, dupa cum spune sotia mea, pentru friptura frageda si rumenita de pui. Dupa ce il scoateti de la cuptor lasati puiul sa se raceasca putin si serviti-l cu o garnitura simpla sau cu o salata usoara. Usturoiul la cuptor capata o aroma deosebita si o dulceata aparte pe care le imprumuta puiului si sosului.

friptura pui fraged




Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp de stat la cuptor: 75 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2
Ustensile necesare: vas termorezistent pentru cuptor cu capac

Ingrediente pentru Friptura frageda de pui:
  • 500 g pulpe superioare de pui dezosate
  • 25 g bulion
  • 15 g mustar
  • 4 catei de usturoi
  • condimente (busuioc, cimbru, ghimbir, boia iute, foi de dafin)
  • putina sare

Friptura frageda de pui - preparare:
  1. Puneti intr-un vas termorezistent pulpele de pui dezosate.
  2. Deasupra pulpelor de pui adaugati 25 g bulion, 15 g mustar, cativa catei de usturoi, curatati doar, nu si maruntiti, si condimente dupa gust, dar de preferat busuioc, cimbru, ghimbir, boia iute, foi de dafin si putina sare.
  3. Puneti capacul peste vasul termorezistent si dati-l la cuptor la foc mare pentru 45 min, apoi scoateti capacul si mai lasati-l 30 min, astfel sosul scade si puiul se rumeneste.


Observatii, sfaturi:
  • Aceasta friptura merge de minune cu o portie de sos de usturoi si busuioc si alaturi de o salata usoara fac o cina pe cinste!
  • Va sfatuiesc sa nu aruncati sosul fripturii, ci sa il presarati peste garnitura sau salate care insotesc aceasta friptura frageda si delicioasa de pui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu