miercuri, 11 mai 2016

Budinca de tapioca

Tapioca nu este un ingredient foarte cunoscut in Romania, dar cu el poti face un desert, o budinca super delicioasa si cremoasa perfecta pentru toata familia. Citeste in continuare mai multe despre tapioca si despre aceasta reteta simpla.

budinca tapioca




Tapioca este un amidon produs din radacina de Manioc, arbore originar din Brazilia care s-a raspandit mai intai in America de Sud, apoi in toata lumea, multumita exploratorilor portughezi si spanioli. Frecvent este folosita ca agent de ingrosare pentru diferite bunatati. Eu am folosit cu succes tapioca pentru a ingrosa gemuri de smochine, prune sau zmeura, dar cel mai cunoscut preparat din tapioca este budinca de tapioca, care se face din perle de tapioca, numite boba in unele parti ale lumii.


budinca tapioca

Rece sau calda budinca de tapioca este delicioasa. Un desert usor sau o gustare savuroasa pentru orice moment al zilei. Fie ca este intro dupa amiaza lenesa sau noaptea tarziu cand te duci la frigider in cautare de ceva de "rontait", budinca de tapioca este ceea ce cauti.

budinca tapioca

Ce mai astepti? Scrie repede ingredientele pe lista de cumparaturi pentru ca altfel sigur o sa uiti de ele si nu o sa te poti bucura de acesta budinca!

Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp pregatire: 20 min
Complexitate: scazuta
Portii: 6 - 8
Ustensile necesare: cratita, forme

Ingrediente pentru Budinca de tapioca:
  • 75 g perle de tapioca
  • 1 l lapte integral (3.5% grasime)
  • 75 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 3 oua medii
  • esenta de vanilie


Budinca de tapioca - preparare:
  1. Pune pe foc mic-mediu laptele, perlele de tapioca, zaharul brun si un praf de sare.
  2. Amesteca in continuu, altfel risti sa se lipeasca tapioca de cratita, pana cand perlele de tapioca sunt moi (mai incearca cate una din cand in cand).  Este gata in aproximativ 20 min, in functie de intensitatea focului.
  3. Batet usor ouale intro alta cratita si incorporeaza putin cate putin taioca in oua. Trebuie sa adaugi putin cate putin din tapioca pentu ca nu vrei sa cresteti prea repede temperatura oualelor si sa le faci zdrente.
  4. La sfarsit incorporeaza esenta de vanilie si pune budinca de tapioca in forme.


Observatii, sfaturi: 
  1. Serveste budinca de tapioca rece sau calda, este delicioasa in ambele moduri.

Un comentariu: