luni, 8 decembrie 2014

Desert rapid cu mar copt

Combinatie clasica de toamna: mar copt si scortisara, doar ca astazi mult mai rapid si cu multe arome si texturi interesante. Cateva minute la cuptorul cu microunde si obtineti acest desert minunat ce va va umple bucataria de miresme de toamna.


desert rapid mar copt

In ziua in care am cumparat cele doua forme ceramice de sufleu m-am gandit: ce as putea sa pregatesc in ele sa se faca super rapid si sa fie delicios? Teoretic cele doua forme ceramice sunt pentru sufleu, dar pot fi folosite la atat de multe... trebuie doar putina imaginatie. Mai urmeaza o gramada de retete in care o sa imi fie de mare ajutor aceste vase noi. Deja am cateva idei.


vase ceramice

Cateva mere, putin unt de cocos, cateva alte ingrediente marunte, cateva minute la cuptorul cu microunde si gata.

desert rapid mar copt


Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp coacere: 3:30 - 8 min
Complexitate: scazut
Portii: 2
Ustensile necesare: cuptor cu microunde, 2 forme ceramice de sufleu cu diametrul de aproximativ 7 cm

Ingrediente pentru Desert rapid cu mar copt:
  • 3 mere mici
  • 50 g unt de cocos
  • 30 g fulgi de ovaz
  • 30 g nuci
  • 30 g faina integrala, plus inca jumatate de lingura
  • 15 g zahar brun, plus inca jumatate de lingura
  • 10 g scortisoara
  • un praf de sare

Desert rapid cu mar copt - preparare:
  1. Spalati bine merele, curatati-le de cotor si taiati-le bucati mici.
  2. Presarati peste bucatile de mere o jumatate de lingura de faina, o jumatate de lingura de zahar si jumatate din cantitatea de scortisoara si amestecati-le bine.
  3. In alt vas amestecati cele 50 g de unt de cocos topit cu fulgii de ovaz, nucile maruntite, faina, zaharul, scortisoara ramasa si un praf de sare.
  4. Intindeti in ambele forme ceramice jumatate din amestecul cu fulgi de ovaz si nuci, peste puneti bucati de mere pana cand gramada iese din forme si pe deasupra intindeti restul amestecului de ovaz si nuci.
  5. Puneti la cuptorul cu microunde la puterea maxima cele doua forme ceramice pentru un interval de 3:30 - 5 minute pana cand merele incep sa bolboroseasca si incep sa isi piarda din volum.
  6. Lasati desertul sa se raceasca si il puteti servi imediat ce se raceste, insa cu cat il lasati mai mult, cu atat se inmoaie mai tare fulgii de ovaz, dar totusi nu il lasati mai mult de 12 ore.

Observatii, sfaturi:
  • Puteti inlocui foarte bine fulgii de ovaz cu alt fel de fulgi, ca de exemplu cu fulgi de grau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu