vineri, 12 decembrie 2014

Omleta la cuptor cu urda si sunca

Asa ca de sfarsit de saptamana va prezint aceasta omleta perfecta pentru diminetile de weekend, pe care va provoc sa o incercati chiar maine. Omleta cu urda si sunca se coace la cuptor in aproximativ 25 de minute si este pur si simplu delicioasa, mai ales impreuna cu o felie de paine prajita. Folositi ingrediente proaspete si de calitate pentru a va bucura din plin de aceasta reteta.


omleta urda sunca cuptor




Nu stiu voi cum sunteti, dar banuiesc ca din punctul asta de vedere sunteti exact ca mine... mie imi plac la nebunie diminetile de weekend. Nu se compara cu zilele lucratoare, care de obicei incep inainte sa rasara soarele cu agitatia dinaintea plecarii la servici, cu pregatirea rapida a micului dejun, cu hranirea animalelor, cu exercitiile de dimineata, cu pregatirea pachetului de pranz.

Imi place in weekend cum razele soarelui lumineaza peretii bucatariei si cum incet, incet incepe sa miroasa a omleta, ceai fierbinte si mai ales a paine prajita. Urmeaza un mic dejun linistit, cu muzica in surdina.


omleta urda sunca cuptor

Mi se pare inadmisibil in ziua de astazi cat de greu se gaseste o sunca de calitate. Mergi prin supermarketuri si gasesti sunca de pui cu  tot felul de dubiosenii... sa nu mai mentionam conservanti, potentiatori de gust si alte "ingrediente" asemanatoare. Cred ca cele mai neasteptate ingrediente pe care le-am vazut in sunca de pui, pe langa ca aveau doar 50-60% pui, au fost ouale si slanina. Da, oua si slanina! Din fericire am gasit sunca de pui cu 97% piept de pui cu care ma aprovizionez de cate ori am ocazia.

Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 25 - 30 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 4
Ustensile necesare: forma rotunda de silicon cu diametrul de 20 cm

Ingrediente pentru Omleta la cuptor cu urda si sunca:
  • 4 oua medii
  • 150 g urda proaspata
  • 100 g sunca de buna calitate
  • 50 ml lapte integral
  • 50 g faina neagra
  • 1/4 pliculet praf de copt
  • 25 g cascaval ras
  • sare, piper


Omleta la cuptor cu urda si sunca - preparare:
  1. Taiati sunca bucati mici si pasati urda pentru a se amesteca mai bine in omleta.
  2. Bateti bine cele patru oua si amestecati-le cu restul ingredientelor.
  3. Adaugati sare si piper dupa gust.
  4. Puneti compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de aproximativ 20 cm.
  5. Presarati cascavalul ras peste omleta si coaceti-o timp de 25- 30 min la treapta 3 a cuptorului (aproximativ 170°C).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu