marți, 20 ianuarie 2015

Pui asiatic cu quinoa si curry

O reteta super simpla si super rapida - in 35 de minute este gata! Pui aromat, crocant la exterior si fraged la interior, morcov, telina, ceapa verde si patrunjel, orez, quinoa crocanta si totul se scalda intr-un sos oriental foarte aromat. Absolut delicios! Toate ingredientele necesare unei cine rapide si sanatoase pentru ca apoi sa puteti petrece o seara relaxanta alaturi de cei dragi.


Pui asiatic cu quinoa si curry


Noi tot incercam sa folosim mai multa quinoa in alimentatia noastra. Este adevarat ca pretul nu este de neglijat, dar cumperi o punga si te tine o gramada, mai ales ca nu se pune multa la mancare, sau cum o folosim noi in shake.

Quinoa este o sursa foarte buna si sanatoasa de proteine vegetale. Contine cu aproximativ 50% mai multe proteine decat fasolea, adica 14g de proteine la suta de grame. De obicei macinam quinoa si o mancam dimineata cu cereale, iaurt si banane facute shake si am fost foarte incantat cand am descoperit aceasta reteta. Se pregateste rapid dupa parerea mea pentru o mancare cu pui si ce imi place cel mai mult este ca odata apucat de ea pana este gata ai tot timpul ceva de facut.


pui asiatic

Daca vreti sa fie gata repede, cel mai important este ca puiul sa ajunga pe foc cat mai repede, apoi spalati si curatati legumele, le adaugati peste pui, puneti orez sau paste la fiert, tocati ceapa si patrunjel, maruntiti cateva nuci sau migdale, o gramada de lucruri, dar toate se fac in timp ce puiul se gateste.


Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp fierbere: 30 min
Timp asteptare: 5 min
Complexitate: medie
Portii: 2 - 3

Ingrediente pentru Pui asiatic cu quinoa si curry:
  • 600 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele
  • 25 ml ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite curry
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita boia (dulce)
  • 1/2 lingurita schinduf
  • 1/2 lingurita ajwain (sau cimbru)
  • 50 ml bulion
  • 50 g bobite de quinoa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • sare, piper

Pui asiatic cu quinoa si curry - preparare:
  1. Curatati ceapa, taiati-o marunt si puneti-o intr-o tigaie incapatoare impreuna cu 25 ml de ulei.
  2. Taiati fiecare pulpa superioara de pui in sase bucati si puneti-le peste ceapa si ulei.
  3. Caliti puiul si ceapa cam 15 minute impreuna cu condimentele (curry, ghimbir, schinduf, boia, ajwain, sare si piper) pana cand puiul se rumeneste. Asa se formeaza o crusta u in jurul puiului si la final va fi crocant la exterior si fraged la interior.
  4. Dupa cele 15 minute acoperiti puiul cu apa si adaugati bulionul, quinoa, morcovul si telina taiate marunt si lasati-le sa fiarba impreuna pentru alte 15 min. Daca o serviti cu orez simplu sau paste, acesta este momentul perfect sa le puneti la fiert.
  5. Serviti cu nuci, migdale, ceapa verde, patrunjel,orez, paste sau orice altceva va inspira.

Un comentariu:

  1. Arata f bine, am pus reteta pe lista experientelor de weekend :)

    RăspundețiȘtergere