miercuri, 22 februarie 2017

Supa de naut si praz

O supa delicioasa, doar din legume, ce iti ofera surplusul de vitamine de care ai nevoie. O multime de nutrienti si un gust delicios - ce iti poti dori mai mult de la o supa aburinda?


supa naut praz

Nautul este o sursa foarte buna de proteine vegetale. Aceasta supa reuseste sa puna in valoare atat nautul cat si prazul. Cele doua se combina de minune si se intregesc.

Te invit sa descoperi in radurile de mai jos cat de usor poti sa faci acest deliciu care cu siguranta iti va incalzii sufletul!




Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp fierbere: 25 min pentru naut si 15 minute pentru supa
Complexitate: scazuta
Portii: 3 - 4
Ustensile necesare: oala sub presiune, oala pentru supa

Ingrediente pentru Supa de naut si praz:
  • 200 g naut
  • 2 cartofi mici
  • 1 fir de praz mediu
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 l supa clara de legume
  • sare si piper dupa gust
  • (optional) parmezan

Supa de naut si praz - preparare:
  1. Mai intai pune nautul la fiert intr-o oala sub presiune pentru 25 de minute. Daca nu ai o oala sub presiune nu e o problema, doar ca trebuie sa il fierbi o ora.
  2. Cand nautul e aproape fiert e timpul sa te apuci de celalalte ingrediente.
  3. Curata cartofii si taie-i bucati mici.
  4. Taie prazul fasii marunte.
  5. Decojeste usturoiul si marunteste-l.
  6. Pune pe foc in oala de supa prazul, usturoiul si uleiul si caleste-le cam 5 minute.
  7. Adauga peste praz supa de legume, cartofii taiati marunt, nautul fiert si lasa-le pe foc aproximativ 15 minute, pana cand cartofii sunt fierti.
  8. Cand este aproape sa iei supa de pe foc potriveste-o cu sare si piper, dupa gust.

Observatii, sfaturi:
  • Pentru mai multa aroma inainte sa servesti supa, cat este calda, poti sa adaugi in ea niste bucatele de parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu