joi, 3 noiembrie 2016

Pasta de masline Kalamata

Vrei sa primesti intrebari de genul "Ce e minunatia asta?"? Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa prepari aceasta pasta de masline Kalamata. Citeste in randurile de mai jos cum.

Daca doresti un aperitiv rapid si delicios, atunci aceasta reteta este pentru tine! Cu doar cateva ingrediente vei obtine in cateva minute o pasta savuroasa de masline.





Daca organizezi o petrecere Pasta de masline Kalamata te poate scoate din incurcatura. O poti folosii sa pregatiesti tartine in avans. Singura "problema" este ca aceste tartine se vor termina primele.



Fara prea multe cuvinte, te las sa aflii reteta in randurile de mai jos.

Timp pregatire ingrediente: 10 min

Complexitate: scazuta
Portii: 4 - 12
Ustensile necesare: blender

Ingrediente pentru Pasta de masline Kalamata:
  • 400 g masline Kalamata (masline mov), fara samburi
  • 5 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
  • piper proaspat macinat

Pasta de masline Kalamata - preparare:
  1. Scoate samburii din masline, daca nu sunt deja scosi.
  2. Spala legatura de patrunjel si curata cateii de usturoi.
  3. Pune intr-un blender maslinele Kalamata impreuna cu cateii de usturoi, legatura de patrunjel, zeama de la o jumatate de lamaie si piper proaspat macinat dupa gust.
  4. Stiu ca este tentant, dar nu mai adauga sare. Maslinele sunt destul de sarate incat sa nu mai fie nevoie de sare.
  5. Mixeaza-le pe toate in blender, adaugand treptat din uleiul de masline extravirgin, pana cand se omogenizeaza si pasta ajunge la consistenta pe care o doresti.

Observatii, sfaturi: 
  • Cel mai potrivit mi se pare sa servesti pasta de masline pe o felie de paine prajita. Cele doua - pasta de masline si painea prajita se asorteaza perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu