joi, 27 octombrie 2016

Tarta cu ciocolata si bezea

Minunat la aceasta reteta este cum straturile - blatul, ciocolata si bezeaua se completeaza reciproc rezultand un desert simplu, care merge foarte bine la o gramada de ocazii.




Este "foarte important" ca atunci cand degusti din aceasta tarta sa iei din toate cele trei straturi. Blatul crocant si sfaramicios impreuna cu crema aromata de ciocolata, bezeaua pufoasa si catifelata se vor dezlantui in gura ta.



Cu doar cateva ingrediente pe care probabil deja le ai prin casa si urmand cei opt pasi simplii de mai jos vei obtine o tarta cu ciocolata si bezea pe care nu o vei uita prea repede.


Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp asteptare: 30 min
Timp coacere: 30 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8 - 10
Ustensile necesare: mixer, forma de tarta

Ingrediente pentru Tarta cu ciocolata si bezea:
pentru blat
  • 225 g faina alba
  • 50 g zahar pudra
  • 175 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare

pentru umplutura
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 5 g amidon (o lingurita)
  • 2 galbenusuri

pentru bezea
  • 3 albusuri
  • 75 g zahar pudra

Tarta cu ciocolata si bezea - preparare:
  1. Scoate untul din frigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei, apoi framanta un aluat din unt, faina, zahar, un galbenus si un praf de sare.
  2. Inveleste aluatul in folia de plastic si lasa-l sa se raceasca in frigider pentru 30 min.
  3. Inainte sa scoti aluatul din frigider porneste cuptorul la nivelul 3 (aproximativ 170°C) si lasa-l sa se incalzeasca.
  4. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si da-o la cuptor pentru 10 min, apoi lasa-l la racit.
  5. Pentru umplutura topeste ciocolata si untul la bain-marie, apoi adauga celalalte ingrediente si amestecale pe toate.
  6. Toarna umplutura peste blatul tartei, apoi treci la pregatirea bezelei.
  7. Pentru bezea bate cele trei albusuri pana cand obtii o spuma tare, apoi adauga zaharul pudra si incorporeaza-l.
  8. Intinde spuma peste tarta si da-o la cuptor la treapta 6 pentru 15 - 20 min, pana cand se rumeneste bezeaua.

Observatii, sfaturi:
  • Daca doresti sa ornezi tarta foarte usor poti sa razi niste ciocolata neagra deasupra. 
  • Poti incerca si reteta de Tarta cu ciocolata neagra. Si aceasta este delicioasa si ti se topeste in gura.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu