marți, 14 ianuarie 2014

Tarta de ciocolata neagra

Aroma intensa de ciocolata neagra, crema pufoasa si biscuiti crocanti... delicios! Datorita stratului de biscuiti si cremei de ciocolata neagra aceasta reteta parca imi aduce aminte de biscuitii cu crema de cacao pe care ii devoram cand eram copil. Chiar daca este insemnata cantitatea de ciocolata neagra si de unt din aceasta reteta rezultatul nu pare consistent sau greu datorita cantitaii destul de mici de zahar.


tarta ciocolata neagra


Timp total de pregatire: 35 min
Timp coacere: 12 - 15 min pentru tarta finala si 10 munute pentru blat
Complexitate: scazuta
Portii: 8
Ustensile necesare: tava de tarta, robot de bucatarie, mixer

Ingrediente pentru Tarta de ciocolata neagra:
pentru blat
  • 200 g biscuiti (eu am folosit biscuiti digestivi cu fulgi de ovaz)
  • 100 g unt
  • 50 ml apa

pentru umplutura
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 ml brandy (optional)
  • ciocolata alba pentru decor

Tarta de ciocolata neagra - preparare:
  1. Puneti biscuitii in robotul de bucatarie si maruniti-i pentru cateva secunde astfel incat o mare parte din ei sa fie sfaramati, dar sa mai ramana si cateva bucati mai mari
  2. Topiti untul si adaugati-l peste biscuiti
  3. Amestecati biscutii cu untul topit si adaugati cate putina apa, amestecand in continuu, pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita. Nu trebuie sa fie prea umeda, dar nici prea nisipoasa pentru a o putea intinde usor in forma de tarta
  4. Puneti "aluatul" format din biscuiti si unt in forma de tarta si intindeti-l pe toata suprafata formei, inclusiv putin ridicat pe peretii formei
  5. Puneti aluatul la cuptor (aproximativ 10 min) si in acest timp pregatiti crema de ciocolata neagra
  6. Pentru crema mai intai bateti ouale cu zaharul cu un mixer pana cand compozitia se deschide la culoare
  7. Topiti ciocolata impreuna cu untul si brandyul si adaugati-le incet peste ou si zahar, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza
  8. Scoateti blatul de la cuptor si turnati compozitia peste el, apoi puneti-l inapoi la cuptor pentru 10 -12 min
  9. Scoateti tarta de la cuptor lasati-o sa se raceasca si decorati-o cu ciocolata alba rasa.
  10. Optional va recomand sa puneti tarta la frigider pentru 1h inainte sa o serviti pentru a lasa blatul sa se intareasca putin si pentru a intensifica aroma de ciocolata neagra.

Observatii:
  • Pentru a orna Tarta de ciocolata neagra puteti sa folositi  ciocolata alba (sau neagra) rasa, zahar pudra sau pudra de cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu