marți, 21 ianuarie 2014

Panna Cotta

Un desert simplu si delicios de origine italiana cu o textura unica: Panna Cotta. Desi numele tradus din italiana inseamna "smantana gatita" nu trebuie neaparat sa folosim smantana! Reteta de Panna Cotta a evoluat foarte mult si aproape ca nu mai seamana cu cea originala, iar aceasta este o reteta simpla pe care o folosesc... destul de des.

http://www.retetedecolectie.ro/2014/01/panna-cotta.html


Timp preparare: 20 min (in total, dar cu pauze)
Timp asteptare: 2 h
Complexitate: scazuta
Portii: 6

Ingrediente pentru Panna Cotta:
  • 1 l lapte
  • 75 g zahar brun
  • 2 plicuri gelatina (pentru 1l de lichid)
  • arome (esenta de vanilie, lamaie, etc.)

Panna Cotta - preparare:
  1. Puneti laptele la foc mediu  intr-o craticioara
  2. Adaugati zaharul peste lapte si amestecati pentru a dizolva zaharul si a nu lasa laptele sa se lipeasca
  3. Cand laptele incepe sa se umfle stingeti focul si dati craticioara deoparte
  4. Lasati laptele 10 min sa se racoreasca si adaugati gelatina. Daca nu lasati laptele sa se racoreasca si adaugati gelatina imediat riscati sa distrugeti substantele care fac gelatina sa se inchege
  5. Mai lasati laptele 10 minute la racorit si adaugati aromele
  6. Turnati compozitia in formele in care vreti sa serviti Panna Cotta si lasati-o sa se raceasca
  7. Puneti formele la frigider timp de 2 ore pentru a se inchega bine, apoi puteti servi

Observatii:
  • In reteta originala se foloseste jumatate lapte si jumatate smantana grasa, insa eu folosesc doar lapte pentru a nu consuma o cantitate foarte mare de grasime.
  • Foarte bine se potrivesc aromele de vanilie si lamaie, dar putrti incerca cu orice alta aroma doriti.
  • Daca aveti chef sa experimentati putin puteti incerca si  reteta de Panna Cotta cu cacao si scortisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu