marți, 7 februarie 2017

Curry de pui

Vrei sa iti umpli casa cu miresme orientale si pe deasupra sa savurezi un deliciu de origine indiana? Nimic mai simplu... pregateste acest Curry simplu de pui si te vei bucura de amandoua.


curry pui


Bucati fragede de pui se scalda intr-un sos de rosii bogat in arome si miresme. Curry, scortisoara, boia, cuisoare, ghimbir si usturoi sunt doar cateva dintre ingredientele care imbogatesc acest deliciu indian.



Curry se mananca de multi ani in India. Mai jos te invit sa afli cum se face o reteta simpla de Curry de pui, o reteta de baza a bucatariei indiene.  


Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp fierbere: 30 min
Complexitate: scazuta
Portii: 3 - 4
Ustensile necesare: cratita neaderenta

Ingrediente pentru Curry de pui:
  • 800 g carne de pui (pulpe dezosate sau piept dezosat, fara grasime si fara piele)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe medii
  • 500 ml piure de rosii
  • o bucatica de ghimbir proaspat
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 2 lingurite praf de curry
  • 5 cuisoare
  • (optional) o legatura de coriandru sau de patrunjel proaspat

Curry de pui - preparare:
  1. Mai intai curata carnea de grasimea in exces si tai-o bucati mici.
  2. Curata ceapa si usturoiul si taiele marunt.
  3. Curata ghimbirul de coaja si taie-l felii subtiri.
  4. Pune intr-o cratita neaderenta ceapa, usturoiul, ghimbirul, prafurile (scortisoara, turmericul, boia si curry-ul) si cuisoarele impreuna cu uleiul si caleste-le pana cand ceapa incepe sa se caramelizeze.
  5. Adauga piure-ul de rosii peste ceapa si condimente si lasa-l sa se fiarba, aproximativ 5 - 10 minute. Mai amesteca din cand in cand si daca ti se pare ca este prea gros sosul sau incepe sa se lipeasca de cratita mai adauga niste apa fierbinte.
  6. Adauga carnea si lasa-le pe toate sa mai fiarba 20 de minute.
  7. La sfarsit poti sa adaugi o legatura de coriandru proaspat tocat marunt peste curry-ul de pui.

Observatii, sfaturi:
  • Serveste cald alaturi de niste orez fiert, simplu, sau ceva mai romaneste alaturi de cateva muraturi.
  • Deasupra Curry-ului de pui poti presara niste coriandru proaspat tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu