vineri, 23 ianuarie 2015

Omleta cu spanac si somon

Imi place la nebunie combinatia dintre spanac si somon si m-am gandit sa o folosesc intr-o omleta. Se prepara in doua randuri, mai intai spanacul, apoi omleta propriu-zisa dar merita! Calda, pufoasa si aromata... cu alte cuvinte pur si simplu delicioasa!

omleta spanac somon



La cuptor aceasta omleta cu spanac si somon capata o textura pufoasa care se armonizeaza perfect cu spanacul. Daca aveti spanacul deja gata celelalte ingrediente se pregatesc rapid si dupa ce puneti omleta la cuptor puteti pregati restul micului dejun. Mie cam atat imi ia sa pregatesc micul dejun in weekend. Pana este gata ceaiul si pana se prajeste painea omleta este gata si omleta si o puteti savura calda, asa cum este cea mai gustoasa.

Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp fierbere: 8 min
Timp coacere: 15 - 20 min
Complexitate: medie
Portii: 2 - 4
Ustensile necesare: tigaie de fonta sau forma de silicon

Ingrediente pentru Omleta cu spanac si somon:
  • 200 g spanac (congelat)
  • 4 oua medii
  • 50 g somon afumat
  • 25 ml lapte
  • 20 g parmezan
  • sare, piper
  • (optional) 1 lingurita menta uscata

Omleta cu spanac si somon - preparare:
  1. Mai intai trebuie preparat spanacul. Puneti-l la fiert in putina apa urmand instructiunile de pe punga, dar din cate stiu eu asta inseamna pentru aproximativ 8 minute.
  2. Mie imi place combinatia dintre spanac si menta asa ca adaug si o lingurita de menta uscata cand il pun la fiert.
  3. Lasati spanacul sa se raceasca complet.
  4. Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca la terapta 3.
  5. Bateti bine ouale cu putina sare si un praf de piper proaspat macinat.
  6. Adaugati spanacul rece, laptele si parmezanul si incorporati-le.
  7. Turnati amestecul intr-o tigaie de fonta sau intr-o forma de silicon si imprastiati deasupra somonul afumat taiat fasii.
  8. Dati la cuptor pentru 15- 20 min si serviti calda.

Observatii, sfaturi:
Eu am fiert spanacul de seara pentru omleta pe care urma sa o fac a doua zi de dimineata. Asa m-am miscat mult mai repede la prepararea omletei si nu am lasat-o pe sotia mea sa astepte prea mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu