miercuri, 7 ianuarie 2015

Prajitura cu banane

Simpla, gustoasa si pufoasa, acestea sunt cuvintele care definesc aceasta prajitura cu banane care merge savurata la cafeaua de dupa amiaza. Ingredientele se pregatesc rapid, apoi o puneti in cuprot pentru 50 - 60 min si nu mai aveti nicio treaba cu ea. O scoateti din cuptor cand e gata si savurati un desert pufos cu aroma intensa de banane.


prajitura banane ceai cafea


Eu consum destul de multe banane, dar de obicei la micul dejun in shake cu iaurt si cereale. De multa vreme insa imi doream sa fac o prajitura cu banane cu care sa pot sa ma mandresc. Incercarile de pana acum, trebuie sa recunosc, au fost toate un esec. Din fericire insa am gasit aceasta prajitura care a iesit delicioasa. Imi place la nebunie combinatia de banane si stafide din aceasta prajitura. Pufoasa si aromata, puteti sa o serviti imediat sau sau o puteti pastra cateva zile.


prajitura banane

Daca vreti sa iasa si mai simpla aceata prajitura puteti elimina "glazura" de banane. Bineinteles ca pasionatii de ciocolata o pot inlocui cu o glazura simpla facuta din niste ciocolata si frisca lichida.

prajitura banane

Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 50 - 60 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8- 10
Ustensile necesare: tava rotunda pentru prajituri

Ingrediente pentru Prajitura cu banane:
pentru blat
  • 150 g unt cu 65% grasime
  • 75 g zahar brun
  • 2 oua medii
  • 400 g banane bine coapte (cam 4 banane mici)
  • 75 g stafide
  • 300 g faina (200 g faina integrala si 100 g faina alba)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

pentru glazura
  • 2 banane
  • 30 g unt
  • zeama de la jumatate de lamaie

Prajitura cu banane - preparare:
  1. Bateti untul cu zaharul cu un mixer pana cand devine un amestec pufos.
  2. Adaugati doua oua si incorporati-le in amestecul de unt si zahar.
  3. Pasati 400 g de banane si incorporati-le si pe ele in aluat.
  4. Intr-un alt vas amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si adaugati-o treptat peste aluat, amestecand in continuu.
  5. La sfarsit incorporati treptat 100 de ml de ulei in aluat, apoi turnati-l intr-o tava rotunda pentru prajituri, eventual tapetata cu hartie de copt daca nu aveti o forma de silicon.
  6. Inainte sa puneti prajitura la cuptor sotati intr-o tigaie doua banane taiate feli subtiri cu 30 g unt si zeama de la o jumatate de lamaie, sa nu isi schimbe culoarea si intindeti-le peste aluat.
  7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la nivelul 3 al cuptorului (aproximativ 170°C) pentru 50 - 60 minute.
Observatii, sfaturi:
  • Daca nu doriti glazura de banane deasupra prajiturii o puteti elimina sau o puteti inlocui cu o glazura simpla de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu