luni, 22 decembrie 2014

Clatite cu ciocolata

Clatite cu ciocolata... si nu ma refer la traditionalele clatite umplute cu Nutella sau Finetti, ma refer chiar la clatite cu ciocolata. Clatite fine si aromate, perfecte ca desert pentru cei carora le place ciocolata. Se prepara rapid si sunt absolut delicioase.

clatite ciocolata
De Mos Nicolae am primit o tigaie speciala pentru catite si omlete si am zis ca prima reteta pe care o prepar in ea trebuie sa fie deosebita si clatitele cu ciocolata chiar au fost deosebite. Eu sunt un mare fan al ciocolatei si as spune ca aceste clatite mi se potrivesc perfect. Aroma intensa de ciocolata si o textura atat de fina... Cantitatea de zahar din reteta nu este mare si asta intensifica si mai mult aroma de ciocolata.


clatite ciocolata

Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp coacere: aproximativ 2 minpentru fiecare clatita
Complexitate: scazuta
Portii: 8 - 10 clatite mici
Ustensile necesare: tel, tigaie neaderenta

Ingrediente pentru Clatite cu ciocolata:
pentru clatite
  • 100 g faina
  • 25 g pudra de cacao
  • 15 g zahar brun
  • 15 ml ulei
  • 2 oua medii
  • 250 ml lapte integral
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare

pentru sosul de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 15 g unt
  • 50 ml lapte

Clatite cu ciocolata - preparare:
  1. Amestecati usor ouale intr-un vas impreuna cu zaharul brun, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare.
  2. Adaugati peste oua cacaoa, faina si jumatate din cantitatea de lapte si amesteati-le pana cand se omogenizeaza.  Veti obtine un amestec destul de gros.
  3. Adaugati treptar din laptele ramas si amestecati pana se omogenizeaza.
  4. Lasati aluatul sa se "odihneasca" 15 min.
  5. Dupa cele 15 min de asteptare incalziti o tigaie neaderenta si coaceti pe rand clatitele in ea. Pentru fiecare clatita turnati cam un polonic mic din aluat in tigaie si intindeti-l pe toata suprafata tigaii si coaceti-o la foc mic pentru 1-2 min pe fiecare parte pana cand se rumeneste.
  6. Pentru sosul de ciocolata neagra topiti impreuna toate ingredientele la bain-marie, amestecati-le pana cand se omogenizeaza si lasati sosul sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu