vineri, 29 aprilie 2016

Salata de valeriana cu parmezan

Pentru dupa Paste iti sugerez o salata usoara care iti va ajuta familia sa se "dreaga". Sigur vei avea o masa imbelsugata de Paste, iar o salata usoara este exact ceea ce iti trebuie. Asa ca da repede o fuga in piata si ia o legatura de valeriana!


salata valeriana



Valeriana, cunoscuta si ca fetica, este o planta care se folosea inca de acum cateva secole in alimentatie, insa din pacate a fost uitata. Cred ca este momentul sa fie redescoperita fiind foarte delicioasa si sanatoasa.


salata valeriana


Frunzele de valeriana contin de trei ori mai multa vitamina C decat cele de salata si se potrivesc perfect langa o bucata de friptura. Cu aroma discreta de nuci proaspete abia asteapta sa fie savurata.


 salata valeriana

Arunca cateva frunze de valeriana impreuna cu cateva ingredinete simple pe care le ai prin casa si vei obtine o salata deosebita.

Timp pregatire: 10 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 4

Ingrediente pentru Salata de valeriana cu parmezan:
  • 125 g valeriana proaspata
  • 25 g miez de nuca
  • 25 g parmezan (taiat felii subtiri sau ras)
  • 10 rosii cherry
  • ulei de masline extravirgin
  • otet (balsamic)
  • sare, piper

Salata de valeriana cu parmezan - preparare:
  1. Spala bine frunzele de valeriana si arunca-le intr-un bol de salata.
  2. Arunca peste ele niste miez de nuca si niste rosii cherry taiate in sferturi.
  3. Rade deasupra niste parmezan sau taie-l fasii cu decojitorul de cartofi.
  4. Adauga sare, piper, otet si ulei de masline dupa gust.
  5. Amesteca-le rapid si ai terminat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu