marți, 1 iulie 2014

Inghetata de ciocolata

Aceasta este o reteta pentru Inghetata de ciocolata super cremoasa. Pe langa ingrediente de buna calitate secretul retetei este sa o asortati cu fructe proaspete sau uscate, bombonele, biscuiti sau alte "ingrediente" asemanatoare astfel incat sa creati o multitudine de texturi si arome care sa se imbine cu inghetata de ciocolata.


inghetata ciocolata



Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp asteptare: 2 h
Complexitate: scazuta
Portii: 2-4
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata

Ingrediente pentru Inghetata de ciocolata:
  • 300 g smantana grasa (20-24% grasime)
  • 50 g zahar brun si zahar vanilat
  • 2 oua
  • 15 g cacao
  • 30 g ciocolata neagra

Inghetata de ciocolata - preparare:
  1. Puneti smantana, zaharul, ouale cacaoa si ciocolata maruntita bine intr-o craticioara si amestecati-le.
  2. Dupa ce amestecati cat de bine puteti toate ingredientele puneti craticioara pe foc foarte mic si amestecati in continuu.
  3. Tineti amestecul pe foc pana cand ajunge la aproximativ 70°C. Aceasta este temperatura la care se "gatesc" ouale.
  4. Luati craticioara de pe foc si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei amestecand din cand in cand, apoi puneti-o la frigider pentru aproximativ 2 ore, sa se raceasca.
  5. Dupa ce scoateti compozitia de la frigider puneti-o intr-un aparat de facut inghetata pentru cateva minute.
  6. In cazul in care nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.

Observatii, sfaturi: 
  • Inghetata facuta in casa poate fi un desert sanatos si racoritor pentru perioada torida de vara.
  • Nu este deloc obligatoriu sa folositi un aparat de facut inghetata, dar, mai ales daca faceti des inghetata in casa, merita sa achizitionati unul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu