marți, 8 iulie 2014

Inghetata de zmeura

O inghetata racoritoare de zmeura facuta in casa numai din ingrediente naturale. Putin acrisoara dar foarte aromata, mai ales daca folositi zmeura proaspata. Ca la toate ingetatele este recomandat sa o asortati cu ingrediente care sa varieze in textura si aroma ca de exemplu fructe proaspete, bucatele de ciocolata, biscuiti, bombonele sau orice altceva gasiti prin bucatarie. Astfel veti obtine un adevarat delciu usor si plin de vitamine care va va oferi surplusul necesar de energie.


inghetata zmeura


Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp asteptare:  2h
Complexitate: scazuta
Portii: 2-4
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata

Ingrediente pentru Inghetata de zmeura:
  • 100 ml zeama de zmeura din zmeura stoarsa
  • 300 g smantana grasa (20 - 24%)
  • 2 oua
  • 50 g zahar brun

Inghetata de zmeura - preparare:
  1. Stoarceti zmeura pana cand obtineti 100 ml de zeama. Ideea este sa eliminati samburii. Daca nu va deranjeaza samburii puteti doar sa dati prin blender 100 g de zmeura.
  2. Puneti intr-o craticioara toate ingredientele, amestecati-le bine si puneti craticioara pe foc mic spre mediu amestecand in continuu.
  3. Lasati craticioara pe foc pana cand compozitia ajunge la 70°C. Aceasta este temperatura la care se "gatesc" ouale.
  4. Luati craticioara de pe foc si lasati-o sa se raceasca, eventual in apa rece, apoi dati-o la frigider pentru aproximativ 2h, sa se raceasca bine.
  5. Dupa ce scoateti compozitia de la frigider puneti-o intr-un aparat de facut inghetata pentru cateva minute pana cand ajunge la consistenta pe care o doriti.
  6. In cazul in care nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.

Observatii, sfaturi: 
  • Nu este obligatoriu sa folositi un aparat de facut inghetata, dar cu siguranta va usureaza munca, mai ales daca faceti des inghetata in casa. 
  • Ca la toate ingetatele este recomandat sa o asortati cu fructe, biscuiti, sau alte "ingrediente" asemanatoare pentru a varia textura si gusturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu