marți, 3 iunie 2014

Sos de usturoi si busuioc

O reteta foarte simpla pentru sos de usturoi cu busuioc care are mari sanse sa eclipseze carnea la un gratar. Uimitor la acest sos este versatilitatea lui... merge foarte bine la carne pe gratar, mici, friptura, salata, pe cartofi sau pur si simplu pe niste paine putin prajita (eventual pe gratar).


sos usturoi busuioc


Timp pregatire: 5 min
Complexitate: scazuta
Portii: cu siguranta nu destule
Ustensile necesare: mojar si pistil, lingura de lemn

Ingrediente pentru Sos de usturoi cu busuioc:
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml iaurt, sana sau chefir
  • 15 ml ulei de masline extravirgin
  • 10 frunze de busuioc proaspat (aproximativ)
  • putina sare

Sos de usturoi cu busuioc - preparare:
  1. Curatati cateii de usturoi, taiati-i bucatele mici si puneti-i in mojar.
  2. Adaugati putina sare peste usturoi si pisati bine.
  3. Spalati bine frunzele de busuioc, adaugati-le peste usturoiul pisat si pisati-le bine si pe ele.
  4. Adaugati treptat uleiul de masline si incorporat-l cu usturoiul si busuiocul amestecandu-le cu o lingura de lemn.
  5. La sfarsit adaugati treptat iaurtul si incorporati-l si pe el.

Observatii, sfaturi:
  • Daca doriti un gust mai intens puteti folosi smantana in loc de iaurt, macar partial, insa astfel veti obtine un sos ceva mai greu si mai gras.
  • Daca nu aveti la indemana busuioc proaspat puteti folosi busuioc uscat pe care il adaugati la sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu