marți, 10 iunie 2014

Frigarui de pui cu ghimbir

Frigaruile de pui cu ghimbir, miere si lamaie sunt o delicatesa care tebuie neaparat incercata la un gratar! La macerat zeama de lamaie fragezeste carnea si face sa se patrunda in ea toate aromele din marinata. Pe gratar mierea se caramelizeaza si da o aroma distincta acestor frigarui fragede.


frigarui pui gratar ghimbir
Timp de stat pe gratar: 30 - 45 min
Timp marinare: 2 - 24h
Complexitate: scazuta
Portii: 2 frigarui
Ustensile necesare: betisoare frigarui, gratar

Ingrediente pentru Frigarui de pui in marinata de rosii:
  • 400 g pulpa de pui dezosata
  • 25 g ghimbir proaspat
  • 2 lingurite de miere
  • zeama de la o lamaie
  • putin ulei
  • sare, piper

Frigarui de pui cu ghimbir - preparare:
  1. Taiati pulpele de pui bucati micute si puneti-le intr-un vas care se inchide etans.
  2. Adaugati peste bucatile de pui ghimbirul dat pe razatoare, zeama de lamaie, mierea, sare si piper dupa gust, putina apa cat sa acopere bucatile de pui si amestecati putin.
  3. Inchideti etans vasul si puneti-l la frigider pentru cateva ore, dar de preferat o zi intreaga.
  4. Din cand in cand mai amestecati bucatile de pui in sos astfel incat sa se patrunda bine.
  5. Dupa ce puiul a stat destul la marinat infigeti bucatile in doua frigarui si puneti-le pe gratarul incins si rotiti-le pe toate partile pana cand puiul se patrunde si se rumeneste. 
  6. Din cand in cand turnati peste frigaruile de pui de pe gratar sosul de ghimbir, miere si lamaie care a ramas.
Observatii, sfaturi:
  • Aceste frigarui de pui cu ghimbir, miere si lamaie  merg cel mai bine langa o salata usoara de vara sau langa niste legume pe gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu