marți, 5 august 2014

Inghetata de cafea

O inghetata de cafea super cremoasa si super aromata, perfecta pentru zilele calde de vara cand simti nevoia sa te rasfeti cu ceva delicios.

inghetata cafea


Timp pregatire ingrediente: 15min
Timp asteptare:  2h
Complexitate: scazuta
Portii: 2-3
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata

Ingrediente pentru Inghetata de cafea:
  • 300 g smantana grasa (20 - 24% grasime)
  • 4 oua
  • 40 g zahar brun
  • 10 g cafea instant

Inghetata de cafea - preparare:
  1. Puneti toate ingredientele intr-o craticioara mica si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie omogena.
  2. Puneti craticioara pe foc mic amestecand in continuu pana cand compozitia ajunge la aproximativ 70°C, apoi luati-o de pe foc.
  3. Lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei (puteti grabi racirea punand craticioara in apa), apoi puneti-o la frigider pentru aproximativ 2h, pana se raceste bine.
  4. Dupa ce compozitia se raceste bine puneti-o intr-un aparat de facut inghetata.
  5. Daca nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.

Observatii, sfaturi:
  • Cafeaua instant trebuie sa fie din cea fara zahar, lapte sau alte arome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu