marți, 8 aprilie 2014

Sushi cu somon si avocado

Sunt foarte multe retete de sushi, de la cele cu multe ingrediente pana la cele cu un singur ingredient (pe langa orez si alge). Aceasta este o reteta cu somon afumat si avocado care se prepara rapid, este foarte gustoasa si sanatoasa.


sushi somon avocado

Timp fierbere: 15-20 min (orez)
Complexitate: scazuta
Portii: 4 -6

Ingrediente pentru Sushi cu somon si avocado:
  • 150 g orez
  • 50 g somon afumat
  • 2 foi de alge nori
  • (optional) putin otet
  • un sfert de avocado
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • putina sare

Sushi cu somon si avocado - preparare:
  1. Puneti orezul la fiert in apa cat sa il acopere si adaugati putina sare.
  2. In timp ce fierbe orezul taiati somonul, avocadoul, morcovul si castravetele in felii subtiri.
  3. Daca vi se pare prea tare morcovul il puteti fierbe si pe el putin (sau il puteti tine putin la aburi) inainte sa il taiati.
  4. Dupa ce se fierbe orezul lasati-l sa se raceasca. Puteti grabi racirea orezului punand craticioara in care a fiert in apa rece si amestecandu-l.
  5. Dupa ce orezul s-a racit pregatiti o foaie de alga nori, intindeti pe ea jumatate din cantitatea de orez, lasand o fasie de alga neacoperita intr-o margine. Aceasta fasie neacoperita de orez va lipi ruloul de sushi.
  6. Aseazati fasi de somon, avocado, morcov si castravete cam la 5 cm de marginea foii de alga, paralele cu marginea neacoperita de alga.
  7. Umeziti cu putina apa fasia de alga neacoperita de orez si rulati-o spre aceasta. Fasia putin umeda se va lipi de foaia de alga si va tine ruloul de sushi legat.
  8. Cu un cutit foarte bine ascutit taiati ruloul de sushi in cam in 8 feli. Pentru celalalt rulou metoda de preparare este identica.

2 comentarii:

  1. in orezul cald se adauga un amestec de otet de orez cu zahar si se amesteca pana se raceste orezul .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu! Eu incerc sa limitez cat mai mult consumul de zahar (cand este cazul) si aici nu mi se pare ca zaharul imbunatateste reteta.

    RăspundețiȘtergere