marți, 4 martie 2014

Biscuiti de secara sarati cu salvie si cascaval

Biscuitii de secara sarati cu salvie si cascaval au o aroma foarte, foarte intensa. Este adevarat ca si eu am folosit un cascaval cu o aroma intensa, probabil prea intensa daca nu sunteti mari fani ai salviei si branzei maturate.


biscuiti secara salvie cascaval


Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 14 min / serie
Complexitate: scazuta
Portii: 60 de biscuiti mici
Ustensile necesare: tava de cuptor, robot de bucatarie, hartie de copt

Ingrediente pentru Biscuiti de secara cu salvie si cascaval:
  • 250 g faina integrala de secara
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • 2 lingurite de salvie uscata
  • un praf de sare
  • (optional) seminte de susan pentru ornat

Biscuiti de secara cu salvie si cascaval - preparare:
  1. Incalziti cuptorul la treapta 4 (aproximativ 180°C).
  2. Taiati untul bucati si dati pe razatoare cascavalul, sa se distribuie bine in tot aluatul.
  3. Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixati-le pana cand obtineti un aluat omogen.
  4. Tapetati tava de cuptor cu hartie de copt si modelati biscuitii in forma de discuri de marimea unei monede mai mari si presati-i usor cu degetele in tava.
  5. Oprional puteti presara seminte de susan pe biscuiti inainte sa ii dati la cuptor.
  6. Biscuitii trebuie tinuti cam 14 min la cuptor, pana cand incep sa se rumeneasca.
  7. Dupa ce sunt gata si se racesc ii puteti tine la frigider intr-o caserola etansa cateva zile.

Observatii:
  • Va recomand, mai ales daca nu sunteti mari fani ai salviei, sa nu preparati reteta folosind cantitatile date, incercati mai intai cu ele la jumatate sau chiar la sfert.

2 comentarii:

  1. Acesti biscuiti sunt excelenti! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur foarte mult ca v-au placut!

    RăspundețiȘtergere