marți, 25 martie 2014

Chec marmorat

Una dintre cele mai simple retete de pe meleagurile noastre - cea de chec marmorat, pufos si delicios. Aceasta reteta este printre preferatele sotiei mele. Este innebunita dupa chec si ma pune sa ii fac destul de des iar aceasta este reteta pe care o folosesc. 


chec marmorat



Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 50 - 60 min
Complexitate: scazuta
Portii: 3 checuri medii
Ustensile necesare: mixer, tavi de chec

Ingrediente pentru Chec marmorat:
  • 200 g unt
  • 125 g zahar brun
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 25 g cacao
  • 500 g faina neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt

Chec marmorat - preparare:
  • Scoateti untul de la frigider si lasati-l sa ajunga la temperatura camerei.
  • Incalziti cuptorul la treapta 3 (aproximativ 170°C).
  • Mixati zaharul cu untul pana cand compozitia se omogenizeaza si se deschide la culoare.
  • Adaugati ouale si incorporati-le in amestecul de zahar si unt.
  • Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt si adaugati-le in compozitie alternand cu 300 ml de lapte si amestecati pana cand obtineti un amestec omogen.
  • Turnati doua treimi din compozitie in trei tavi medii si nivelati-le.
  • Peste treimea de compozitie ramasa adaugati cacaoa si restul de 50 ml de lapte si amestecati-le, apoi turnati amestecul in mod egal peste compozitia deja turnata in tavile de chec.
  • Amestecati foarte putin cu o furculita compozitiile din tavi astfel incat sa obtineti modele interesante in chec.
  • Dati tavile la cuptorul incalzit pentru 50 - 60 min.
  • Checurile se pot verifica infigand o scobitoare in ele. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca sunt gata.

Observatii:
  • Nu este obligatoriu sa folositi tavi de chec. Puteti foarte bine sa folositi o forma rotunda sau ceva asemanator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu