marți, 24 decembrie 2013

Dovleac copt

O reteta foarte simpla si pe cat de simpla tot pe atat de delicioasa. Singurul minus al acestei retete este ca dureaza cam mult: o ora si jumatate, dar asteptarea cu siguranta merita.


http://www.retetedecolectie.ro/2013/12/dovleac-copt.html


Timp pregatire: 5 min
Timp coacere: 90 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 mari sau 4 mici
Ustensile necesare: tava de cuptor

Ingrediente pentru Dovleac copt:
  • 1 dovleac de aproximativ 3 kg 
  • 4 lingurite miere

Dovleac copt - preparare:
  1. Spalati bine dovleacul
  2. Taiati dovleacul pe jumatate (pe lungime) si curatati-l de seminte
  3. Optional mai taiati fiecare jumatate inca odata daca vreti sa obtineti 4 bucati mai mici
  4. Puneti bucatile de dovleac intr-o tava la cuptor pentru 90 min la treapta 6 (200° C) 
  5. Cand se apropie timpul sa fie gata dovleacul il puteti testa cu o furculita. Cand este gata dovleacul furculita trebuie sa il intepe usor
  6. Dupa ce scoateti dovleacul de la cuptor intepati fiecare bucata de dovleac pe toata suprafata cu o furculita pentru a se raci mai repede si pentru a lasa mierea sa patrunda in el
  7. Intindeti cate doua lingurite de miere pe fiecare jumatate de dovleac
  8. Lasati 15-20 de minute sa se racoreasca si serviti-l inainte sa se raceasca complet 

Observatii: 
  • Eu am folosit miere de rapita care este in ultima vreme preferata mea datorita gustului si texturii, dar puteti folosi orice alt fel de miere
  • Puteti adauga si scortisoara peste dovleac, dar aveti grija sa nu acoperiti aroma de dovleac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu