marți, 17 decembrie 2013

Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara

O delicatesa fina pentru cei care apreciaza ciocolata neagra: Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara. Se pare ca reteta orignala de trufe a fost inventata in Franta anului 1895, iar in Londra se gasesc trufe realizate dupa o reta originala de la 1902. De cand au fost inventate si pana acum  au fost create foarte multe varietati de trufe, iar aceasta este o reteta inspirata din varianta franceza.



http://www.retetedecolectie.ro/2013/12/trufe-ciocolata-neagra-scortisoara.html


Timp preparare: 20 min
Timp asteptare: 15 min 
Complexitate: scazuta
Portii: 15
Ustensile necesare: mixer


Ingrediente pentru Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara:
  • 240 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 60 g unt
  • 10 g scortisoara
  • 100 g cacao

Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara - preparare:
  1. Taiati sau rupeti ciocolata in bucatele mici 
  2. Puneti frisca impreuna cu untul si scortisora intr-o craticioara la foc mic
  3. Cand frisca incepe sa fiarba si untul este complet topit stingeti focul si adaugati bucatelele de ciocolata
  4. Amestecati pana cand ciocolata se topeste, apoi lasati compozitia sa se raceasca
  5. Puneti compozitia la frigider 15 minute, pana cand compozitia incepe sa se intareasca
  6. Dupa ce scoateti compozitia din frigider mixati crema de ciocolata pana cand capata o culoare mai deschisa
  7. Formati trufele de marimea unei bomboane si tavaliti-le prin cacao

Observatii:
  • Eu am folosit doar ciocolata neagra pentru aceasta reteta, dar se poate folosi orice combinatie de ciocolata daca vi se pare prea mare cantitatea de ciocolata neagra
  • Aveti grija sa nu lasati prea mult compozitia la frigider inainte de a modela trufele. Daca o lasati, se va intari prea tare si va fi foarte greu sa le modelati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu