marți, 31 decembrie 2013

Tartine cu mazare

O reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o gustare rapida sau ca aperitiv pentru petreceri. Savoarea acestor tartine cu mazare este data, pe langa amestecul de arome, de multitudinea de texturi... smantana cremoasa, bagheta crocanta, seminte rumenite, legume ferme si legume piure... absolut delicios!


http://www.retetedecolectie.ro/2013/12/tartine-cu-mazare-go.html


Timp de pregatire: 25 min
Complexitate: scazuta
Portii: 10 (am obtinut 25 de tartine din cantitatile de mai jos)
Ustensile necesare: tava de cuptor, blender

Ingrediente pentru Tartine cu mazare:
  • 250 g mazare
  • 150 g telina (cam 1/4 dintr-o telina medie)
  • 1 morcov
  • 1 bagheta (cu seminte)
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g smantana cremoasa
  • 25 ml lapte
  • sare, piper

Tartine cu mazare - preparare:
  1. Curatati morcovul si telina si spalati-le bine
  2. Taiati telina bucatele mici, aproximativ de dimensiunea unui bob de mazare, si puneti-o la fiert impreuna cu mazarea si morcovul intreg
  3. In timp ce legumele sunt la fiert taiati bagheta felii subtiri si picurati pe fiecare felie cateva picaturi de ulei de masline, apoi asezati-le intr-o tava si dati-le la cuptor pana incep sa se rumeneasca
  4. Cand legumele incep sa se inmoaie opriti focul si scurgeti-le de apa. Aveti grija sa nu se inmoaie prea tare deoarece dorim sa isi pastreze textura.
  5. Taiati morcovul bucatele mici, puneti celelalte legume in blender si mixati-le doar pentru cateva secunde, astfel incat doar o parte dintre legume sa devina piure iar celelalte sa isi pastreaze textura ferma
  6. Condimentati piureul de mazare si telina cu sare si piper dupa gust, adaugati bucatelele de morcov si amestecati putin
  7. Intindeti piureul pe feliile de bagheta rumenite
  8. Amestecati smantana cu laptele si presarati cateva picaturi pe fiecare tartina

Observatii: 
  • Numarul de tartine obtinute depinde foarte mult de marimea baghetei pe care o folositi si de cantitatea de mazare pe care o puneti pe fiecare tartina. Secretul este sa nu umpleti prea mult tartinele, astfel incat sa poata fi savurate dintr-o singura imbucatura.
  • In compozitia piureului de mazare se pot adauga multe alte ingredinete dupa gusturile fiecaruia, de exemplu branza Ricotta sau ou fiert taiat bucatele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu