marți, 29 aprilie 2014

Panna Cotta cu cacao si scortisoara

Reteta mea de Panna Cotta cu cacao si scortisoara porneste de la reteta de baza de Panna Cotta, se adauga cacao si scortisoara, iar rezultatul se schimba complet. Se obtine o aroma mult mai intensa, pastrandu-se aceeasi textura minunata pe care o are desertul traditional italienesc - Panna Cotta.


panna cotta cacao si scortisoara


Timp preparare: 20 min (in total, dar cu pauze)
Timp asteptare: 2 h
Complexitate: scazuta
Portii: 6

Ingrediente pentru Panna Cottacu cacao si scortisoara:
  • 1 l lapte
  • 75 g zahar brun
  • 2 plicuri gelatina (pentru 1l de lichid)
  • 15 g pudra de cacao
  • 10 g pudra de scortisoara
  • esenta de vanilie

Panna Cotta cu cacao si scortisoara - preparare:
  1. Puneti laptele la foc mediu  intr-o craticioara.
  2. Adaugati zaharul, cacaoa si scortisoara peste lapte si amestecati pentru a dizolva zaharul si a nu lasa laptele sa se lipeasca
  3. Cand laptele incepe sa se umfle stingeti focul si dati craticioara deoparte
  4. Lasati laptele 10 min sa se racoreasca si adaugati gelatina. Daca nu lasati laptele sa se racoreasca si adaugati gelatina imediat riscati sa distrugeti substantele care fac gelatina sa se inchege
  5. Mai lasati laptele 10 minute la racorit si adaugati aromele
  6. Turnati compozitia in formele in care vreti sa serviti Panna Cotta si lasati-o sa se raceasca
  7. Puneti formele la frigider timp de 2 ore pentru a se inchega bine, apoi puteti servi

Observatii:
  • In reteta originala se foloseste jumatate lapte si jumatate smantana grasa, insa eu folosesc doar lapte pentru a nu consuma o cantitate foarte mare de grasime
  • Foarte bine se potrivesc aromele de vanilie si lamaie, dar puteti incerca cu orice aroma doriti

2 comentarii:

  1. Daca e reteta cu cacao si scortisoara, cand se pun aceste ingrediente, ca nu e specificat!? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua si va multumesc penttru observatie! Cacaoa si scortisoara se adauga in lapte odata cu zaharul.

      Ștergere