marți, 2 septembrie 2014

Chec cu ciocolata neagra si scortisoara

 Aroma intensa de ciocolata neagra si textura pufoasa fac din acest desert un deliciu, chiar si pentru cei mai pretentiosi dintre noi. Checul cu ciocolata neagra si scortisoara se face foarte usor... singura lui problema este ca se temina foarte repede.

chec ciocolata neagra scortisoara
Timp pregatire ingrediente: 10 - 15 min  
Timp coacere: 50 min
Complexitate: scazuta
Portii: 4 - 6
Ustensile necesare: mixer, tava de chec, hartie de copt, cuptor

Ingrediente pentru Chec cu ciocolata neagra si scortisoara:
  • 175 g faina alba
  • 125 g ciocolata neagra
  • 100 g zahar brun
  • 200 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 15 g cacao
  • 3 oua
  • 10 g scortisoara macinata
  • 1 pliculet praf de copt
  • putina sare

Chec cu ciocolata neagra si scortisoara - preparare:
  1. Topiti ciocolata la Bain-Marie sau in cuptorul cu microunde (aveti insa mare grija sa nu o ardeti) si lasati-o cateva minute sa se racoreasca.
  2. Mixati ouale si zaharul pana cand capata o culoare mai deschisa.
  3. Peste oua si zahar adaugati celelalte ingredinete, mai putin ciocolata, si mixati-le bine.
  4. Adaugati si ciocolata topita si incorporati-o.
  5. Incalziti cuptorul la treapta 3 (aproximativ 170°C).
  6. Tapetati o tava de chec de 24 cm cu hartie de copt, turnati compozitia in ea si dat-o la cuptor.
  7. Scoateti checul din cuptor dupa 50 min si lasati-l sa se raceasca inainte de a-l servi.

Observatii, sfaturi: 
  • Folositi ciocolata neagra de buna calitate pentru a obtine tot ce este mai bun din acest chec!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu