marți, 9 septembrie 2014

Tort de pere

Tort danez de pere - o reteta nepretentioasa in care aromele si texturile se completeaza reciproc. Perele coapte cu o textura aproapte cremoasa, blatul crocant la exterior si sfaramicios la interior, aroma de vanilie si o tenta usoara de zahar caramelizat fac din acest tort un desert care va fi cu siguranta savurat de intreaga familie.




Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 60 min
Complexitate: scazuta
Portii: 6
Ustensile necesare: mixer, tava de tort cu diametrul de 20 cm (eventual de silicon pentru usurinta)

Ingrediente pentru Tort danez de pere:
  • 125 g unt
  • 75 g zahar brun, plus inca o lingura
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pere coapte

Tort danez de pere - preparare:
  1. Scoateti untul si ouale din cuptor si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.
  2. Preincalziti cuptorul la treapta 3 (aproximativ 170°C).
  3. Mixati untul si zaharul intr-un castron pana cand obtineti un amestec omogen si pufos.
  4. Incorporati ouale si esenta de vanilie treptat in zahar si unt.
  5. Adaugati faina si praful de copt peste celelalte ingrediente si incorporati-le prin rasturnare, apoi turnati amestecul in forma de tort si nivelati-l.
  6. Spalati bine perele, decojiti-le, scoateti-le cotorul si taiati-le feli subtiri, apoi asezati-le peste blat.
  7. Presati o lingura de zahar brun peste pere si dati tava la cuptor pentru 60 min la treapta 3 a cuptorului.
  8. Scoateti tortul din cuptor, lasati-l sa se raceasca si abia apoi scoateti-l din tava.

Observatii, sfaturi: 
  • Il puteti servi simplu sau cu putin sos de ciocolata presarat deasupra. Ciocolata si perele se completeaza de minune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu