marți, 28 octombrie 2014

Bagheta cu usturoi si busuioc

La cuptor sau pe gratar, aceasta reteta de Bagheta cu usturoi si busuioc se potriveste perfect unei mese usoare. Paine cu coaja crocanta, mijloc moale si pufos, ierburi aromatice, unt si usturoi, arome intense ce pot completa o friptura gustoasa si suculenta.

bagheta usturoi busuioc



Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 10 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 3
Ustensile necesare: mojar si pistil

Ingrediente pentru Bagheta cu usturoi si busuioc:
  • 1 bagheta integrala de 15 cm
  • 25 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • sare, piper

Bagheta cu usturoi si busuioc - preparare:
  1. Scoateti untul de la frigider si lasati-l sa ajunga la temperatura camerei.
  2. Taiati bagheta feli, dar nu pana la capat, astfel incat feliile sa nu se desprinda.
  3.  Pisati bine usturoiul intr-un mojar.
  4. Amestecati untul cu usturoiul pisat, frunzele de busuioc tocate fin, sare si piper dupa gust.
  5. Ungeti feliile baghetei cu unt si puneti bagheta pe gratar sau la cuptor pentru aproximativ 10 min, pana cand se rumeneste si untul se topeste si patrunde in paine.


Observatii, sfaturi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu