marți, 11 noiembrie 2014

Tarta cu dovleac

Puteti folositi cateva resturi de prin bucatrie plus niste dovleac copt din seara precedenta si obtineti un desert super simplu, cu multe arome si texturi ce se completeaza reciproc de minune.


tarta dovleac




Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 15 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8- 10
Ustensile necesare: forma rotunda pentru blat

Ingrediente pentru Tarta cu dovleac:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 50 g unt
  • 50 ml apa calda
  • 300 g piure de dovleac copt
  • 50 g miere
  • 200 g crema de branza
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50 g arahide coapte/prajite

Tarta cu dovleac - preparare:
  1. Macinati biscuitii. Daca raman si bucati mai mari nu e problema, veti obtine o textura mai variata.
  2. Topiti untul, turnati-l peste biscuiti impreuna cu 50 ml apa calda si amestecati-le pana cand obtineti un fel de aluat.
  3. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda de prajituri tapetata cu hartie de copt si dati-l la cuptor pentru 15 min la treapta 3 (170°C).
  4. Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca.
  5. Amestecati piureul de dovleac cu mierea si intindeti-l peste blat, dupa ce acesta s-a racit.
  6. Amestecati crema de branza cu zeama de lamaie si zahrul vanilat si intindeti-o peste dovleac.
  7. Deasupra tartei presarati alunele coapte.

Observatii, sfaturi:
  • Eu am facut cu o seara inainte dovleac copt si am folosit ce mi-a mai ramas.
  • Biscuitii pe care i-am folosit erau cu crema de vanilie, i-am desfacut si crema am adaugat-o in crema de branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu