marți, 18 noiembrie 2014

Omleta cu ardei gras

Nu stiu voi cum faceti, dar eu imi incep multe zile de weekend cu o omleta la micul dejun. Reteta de omleta cu ardei gras este foarte simpla si va ofera aportul de energie necesar pentru o zi in care trebuie sa le faceti pe toate.


omleta ardei gras

Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp fierbere: 10 min 
Timp coacere: 5 - 7 min
Complexitate: scazuta
Portii: 1 - 2
Ustensile necesare: tigaie neaderenta

Ingrediente pentru Omleta cu ardei gras:
  • 100 g ardei gras, rosu
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 oua medii
  • sare, piper
  • (optional) 20 g parmezan

Omleta cu ardei gras - preparare:
  1. Spalati bine ardeiul gras si taiati-l in feli, apoi in bucati mici.
  2. Curatati ceapa si taiati-o "pestisori".
  3. Fierbeti ardeiul gras si ceapa la aburi pentru aproximativ 10 min, sa se inmoaie putin.
  4. Lasati legumele fierte sa se raceasca, apoi adaugati-le peste cele doua oua batute.
  5. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  6. Puneti compozitia de oua si legume intr-o tigaie neaderenta incinsa pentru 5-7 min pana cand se face omleta.
  7. Deasupra omletei puteti presara cateva bucatele de ardei gras, daca v-au mai ramas, si o lingura de parmezan pentru extra textura si savoare.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu